Ingyenes digitális muzeológiai továbbképzés, ismét!

Kedves Jelentkezők és Érdeklődők!

Képzésünkre a jelentkezési időszak ma este (06.11. csütörtök) zárul! Az értesítéseket és a részletes órarendet a holnapi nap továbbítjuk!

Üdvözlettel,
MúzeumDigitár csapata
2020.06.11

————————————

Ingyenes online, digitális muzeológiai továbbképzés

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a MúzeumDigitár csapata összefogva kiváló múzeumi és informatikai szakemberekkel, az Infotér Egyesülettel, valamint az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkárság Múzeumi Főosztály szakmai támogatásával júniusban ismét elindítja ingyenes, online digitális muzeológiai továbbképzését a köz- és magángyűjteményekben dolgozó szakemberek számára. Jó hír, hogy továbbképzésünk tematikáját Digitális marketingkommunikáció múzeumoknak panellel bővítettük, így egy további igen hasznos és hiánypótló témába nyújtunk betekintést.

 

Az online tanfolyam időpontja: 2020. június 15-27 között, délelőttönként 8 alkalom Jelentkezés: az itt elérhető, online jelentkezési lap kitöltésével

Jelentkezési határidő: 2020. június 11.

Résztvevők száma: 30 fő

 

A képzés tematikája:

 

Digitális gyűjteménykezelés: A részvevők megismerhetik a digitális gyűjteménykezelés alapelveit, a jelenleg leginkább elterjedt technikai megoldásokat. A MúzeumDigitár rendszeren keresztül pedig betekintést is nyerhetnek egy modern, felhőalapú gyűjteménykezelő rendszer működésébe, illetve saját / teszt rekordok bevitelén keresztül ki is próbálhatják a rendszer által kínált adatbeviteli, gyűjteménykezelési és listakészítési funkciókat is.

Terjedelem: 3 x 1.5 óra

Előadók: Magyarosi Ádám, Fonyódi Krisztián (MúzeumDigitár)

 

A digitális publikáció jogi kérdései: A digitális közzétételek alkalmával figyelembe kell venni a publikált mű rekordjára vonatkozó jogi előírásokat. Felhasználóközpontú előadásunkban a leggyakrabban előforduló nemzetközi és magyar szabályozási rendelkezéseket, a közös jogkezelő szervezetek tevékenységét és iránymutatásait (pl. HUNGART Vizuális Művészek Közös Jogkezelő Társasága Egyesület), valamint egyes speciális jogi megoldásokat (pl. Creative Commons licensz) mutatunk be.

Terjedelem: 1 x 1,5 óra

Előadó: dr. Marosi János – múzeumi jogász

 

Digitális Múzeumpedagógia, digitális tudásközvetítés múzeumoknak: Aktuális jó példákból szemezgetve bemutatjuk, hogy a magyar és külföldi múzeumok a nagyközönségnek és az oktatásnak szóló alkalmazásaik segítségével miképpen mutatják be a digitális térben a gyűjteményeiket.

Terjedelem: 1 x 1.5 óra

Előadó: Kovács Vera – múzeumpedagógus

 

Digital Storytelling: A MúzeumDigitár Themator alkalmazásán keresztül a gyakorlatban is megmutatjuk, hogyan készíthető el egy digitális történet, milyen tartalmak, mekkora erőforrás és mennyi idő szükséges ehhez. A téma iránt mélyebben érdeklődő résztvevők fakultatív foglakozások keretében saját storyt is készíthetnek a témavezető segítségével. Terjedelem: 1 x 1.5 óra, alapok, 2 x 1.5 óra story készítés.
Előadó: Magyarosi Ádám- MúzeumDigitár

Virtuális kommunikáció, kooperáció múzeumi környezetben: Mindenki számára ismert helyzet az, hogy a digitális térben – különösen most a járványügyi helyzet miatt – a kollégákkal a legkülönbözőbb platformokon, alkalmazásokon keresztül kommunikálunk. Az Avaya videokonferencia rendszer példáján keresztül ismertetjük, hogy a konferencia platformok használatakor biztonsági szempontból mire érdemes figyelni és miképpen használhatjuk a leghatékonyabban az ilyen típusú kommunikációs csatornákat .

Terjedelem: 1 x 1.5 óra

Előadó: Kővári István – Avaya Magyarország

 

IT biztonság múzeumi környezetben: Az otthoni munkavégzésből adódóan számos IT biztonsági kérdéssel és technikai problémával kénytelenek szembesülni az eddig az intézmények belső hálózatai által kínált lehetőségekhez szokott felhasználók. Előadásunkban a leggyakrabban előforduló eseteket és problémákat, mint például VPN kapcsolat, https// és társai, leragasszam-e a laptopom kameráját, vagy sem, toljam-e a cuccot a chat falon keresztül vagy vigyem pendriveon stb. vesszünk számba és magyarázzuk el közérthető módon.Terjedelem: 1 x 1.5 óra

Előadó: Erdei Csaba – ACPM IT Tanácsadó Kft.

 

Digitális marketingkommunikáció múzeumoknak:

Hogyan integráljuk a különböző digitális platformjainkat és az ezeken közvetített üzeneteket azért, hogy elérjük a célközönségünket és hatékonyan építsük a múzeumi márkánkat? Látogatóélmény a középpontban, és amit ennek növeléséért tehetünk azoknak a digitális csatornáknak az összehangolásával, ami csak rendelkezésre áll: intézményi weboldal, Facebook, Instagram, YouTube, hírlevél, microsite, applikáció, digitális kijelző, vendégkönyv stb.

Terjedelem: 1 x 1.5 óra

Előadó: Tihanyi Kinga – marketingkommunikációs szakember

 

Részletekkel kapcsolatban érdeklődni a magyarosi.adam@muzeumdigitar.hu email címen lehetséges Magyarosi Ádám kollégánknál.

MúzeumDigitár csapata

Elérhetőségek

Hírlevél