Technikai karbantartás

A MúzeumDigitár életében egy igazán nagyszabású fejlesztéshez érkeztünk!
A folyamatosan gyarapodó felhasználói közösség (109 tartalomszolgáltató) és a tárolt adatok száma (655777 tárgy; 485535 kép) arra az elhatározásra ösztönzött minket, hogy a MúzeumDigitár gördülékenyebb használatának az érdekében egy informatikai manőverrel tehermentesítjük rendszerünk.

Tárgyszám (megye) 2019. december, saját szerkesztés QGis 3.4.14

Tárgyszám (település) 2019. december, saját szerkesztés QGis 3.4.14

A műveletet a hétvégén (február 7-8.) bonyolítjuk le, amely során technikai karbantartást végzünk a MúzeumDigitár teljes adatbázisán. Ebből kifolyólag szombaton és vasárnap a rendszer átmenetileg nem lesz elérhető, de hétfőn már várhatóan egy lényegsebben gyorsabb MD-vel dolgozhattok.
Az adatbázist a magyarországi közigazgatási egységek logikája alapján, megye szintre helyezzük át, ezáltal minden megyének külön bejelentkezési oldala lesz. (A külföldön található intézmények esetében az adott ország közigazgatási struktúrája alapján járunk el.)

Az átállás után a bejelentkezés legegyszerűbb módja a MúzeumDigitár weboldalán (https://muzeumdigitar.hu/) található „Bejelentkezés múzeumok számára” gombra kattintva lesz elérhető.

A felhasználó nevek és a hozzájuk tartozó jelszavak nem változnak, kizárólag a bejelentkezési oldal URL címe, ezért ha bejelentkezés során a böngésződ „automatikus kitöltés” funkcióját használod, érdemes elmentened a fiókodhoz tartozó jelszót és felhasználónevet.
Ha a karbantartással és a felmerülő változásokkal kapcsolatban kérdésed van, nyugodtan keresd Magyarosi Ádám kollégánkat a magyarosi.adam@muzeumdigitar.hu email címen.

Ui.:Ha a hétvégére hatalmas volumenű „digitárazást” terveztél, akkor az elnézésed kérjük és javasoljuk, hogy módosítsd azt egy jó pihenésre! ?

Üdvözlettel,
a MúzeumDigitár csapata

 

Elérhetőségek

Hírlevél