Gyűjteménykezelést és publikációt segítő ajánlataink a járvány idejére

Kedves Felhasználók és Érdeklődők!

A koronavírus miatt kialakult sajnálatos helyzet következtében rengeteg múzeumi kollégának mostantól otthonról kell dolgoznia. Ezentúl azt is egyre jobban látjuk, hogy a múzeumi világban az intézménybezárások révén látványos hangsúlyeltolódás tapasztalható, egyre fontosabb lesz a múzeumok digitális jelenléte, egyre inkább teret nyernek az online kulturális tartalmak, amelyek előállítása a múzeumi szakemberek feladata.
Ezen új kihívások megoldásában a MúzeumDigitár hatékonyan tud segíteni Benneteket, ugyanis a rendszerünk a felhőalapú technológiának köszönhetően egyszerűen adaptálható otthoni környezetben is. Ha van otthon internethozzáférésed és számítógéped, akkor már kezdődhet is a munka!

Következőket ajánljuk Nektek:

 1. Digitális gyűjteménykezelés és publikáció dinamizálása
  Minőségi tárgy publikációk létrehozása, új adatbevitel, már létrehozott rekordok adatgazdagítása és revíziója.
 2. ’Themator’
  A webes jelenlét növelése érdekében a MúzeumDigitár ingyenesen használható „Themator” alkalmazását is bevezethetitek, amely középpontjában a történetmesélés (storytelling) áll.
  Egy storytelling példa a német felhasználóktól: https://bit.ly/33u2Rra
 3. Saját Múzeumi Böngésző
  2020. június 30-ig ingyenesen elérhetővé tesszük a Saját Múzeumi Böngésző alkalmazásunkat is, amely lehetőséget ad arra, hogy az alkalmazást használó intézmény a weboldalán csak a saját tárgyait tegye elérhetővé és kereshetővé.
  A Saját Múzeumi Böngészőt többek között a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum is sikeresen használja.
  Nézzétek meg itt!: https://mkvm.hu/digitalis-gyujtemenyek/
 4. Ingyenes online oktatás
  A MúzeumDigitár csapata ingyenes online oktatásokkal szeretné kivenni a részét a segítségnyújtásban. Az oktatások egyaránt szólnak az új, a rendszer használatában nem jártas, a „feleleveníteni” kívánók, illetve a tapasztaltabb, de specifikus megoldásokra kíváncsi szakemberek részére. Ugyanez vonatkozik a Themator alkalmazás használatával kapcsolatos „how to” betanításra egyaránt.
 5. Új intézmények csatlakozását szívesen várjuk, ha eddig nem, akkor kezdje meg most a digitális gyűjteménykezelést és publikációt! (A járvány ideje alatt ingyenesen.)

Időpont egyeztetéssel és a részletekkel kapcsolatban keressétek Magyarosi Ádám kollégánkat a magyarosi.adam@muzeumdigitar.hu emaíl címen!

MúzeumDigitár csapata
#maradjotthon
#vigyazzunkegymasra

Elérhetőségek

Hírlevél