Webes publikáció

A nagyközönség és kutatás számára elérhető up-to-date,
webes kereső és böngésző

Termékleírás

Az alkalmazás segítségével a MúzeumDigitár gyűjteménykezelő rendszerbe bevitt és ott publikált gyűjtemény rekordjait a felhasználó intézmény saját meglévő weblapján, személyre szabott kezdőlappal, részletes keresési funkciókkal jelenítheti meg. A böngésző segítségével kiszolgálhatja mind a kutatók, mind a nagyközönség igényeit.

Működési elv

A publikus tárgyadatokat, műtárgyfotókat és egyéb kapcsolódó audiovizuális tartalmakat az alkalmazás a MúzeumDigitár rendszer API-jának segítségével kérdezi le és ennek eredményeként jeleníti meg, így a gyűjteményi böngészőben elérhető adatok teljes szinkronban vannak a MúzeumDigitár gyűjteménykezelő rendszerbe bevitt adatokkal. A Webes publikáció WordPress alapú honlapok esetében a weblap integrált részeként jelenik meg, egyedi fejlesztésű weblapokhoz a böngésző saját domain alatt, önálló egységként kapcsolódik. Az alkalmazás a tartalomszolgáltató intézmény tárgyainak bemutatása mellett a műtárgyfotó rendelési folyamatokat is kezeli, így a felhasználók egy online formanyomtatvány kitöltésével küldhetik el felhasználói igényeiket a tartalomszolgáltaó részére.

Publikáció a MúzeumDigitár rendszer közös aggregációs felületén

A MúzeumDigitár gyűjteménykezelő rendszert használó intézmények publikus tárgyai a rendszerhez tartózó alapszolgáltatás részeként, a fent leírt, opcionális böngésző modulon túl, a MúzeumDigitár közös aggregációs felületén is megjelennek. Ezen webes megjelenítés lehetőséget ad arra, hogy tartalomszolgáltató intézmények az általuk publikált tárgyakat tágabb múzeumi kontextusban, a MúzeumDigitár felhasználói közösségében is megjelenhessenek. Az aggregációs felületet ide kattintva éri el.

Felhasználók

 

Lépjen velünk kapcsolatba!

Elérhetőségek

Hírlevél