IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁS ARCHIVÁLÁSA

Hogy az időszaki kiállítás is örökre megmaradjon

Termékleírás

Az Időszaki Kiállítások alkalmazás segítségével teljes körűen archiválhatja kiállításait a digitális térben, így a jelentős szellemi és anyagi ráfordítás árán létrehozott időszaki kiállítás a nagyközönség és a kutatás számára a valós kiállítóterek bezárása után is elérhetővé, látogathatóvá válik. Az alkalmazás nemcsak a kiállítótereket és a kiállított tárgyakat mutatja be a mai digitális eszközökhöz méltó, hatékony formai megoldásokkal, hanem helyet ad a kiállításhoz kapcsolódó további dokumentumok, mint például kiállítás katalógus, sajtóvisszhang, impresszum bemutatására is.

Működési elv

Az Időszaki Kiállítások alkalmazás egy olyan felhő alapú, tudásszervezési megoldás, amely az időszaki kiállítások elkészülése során keletkező szakmai anyagok, dokumentumok és dokumentációk újrafelhasználása révén jön létre egy önálló, a kiállítást és az ahhoz kapcsolódó teljes tudást leképező digitális platform formájában. A tartalomszolgáltató számára a kiállítás archiválása nem jelent plusz munkát, mert a MúzeumDigitár munkatársai vállalják az átadott szakanyagok alapján az időszaki kiállítások digitális leképzését és az esetleg hiányzó elemek: enteriőr fotók, virtuális séták elkészítését. A szerzői jogok miatt hosszútávon nem publikálható, kölcsönzött kiállítási anyag digitális archiválására zártkörű hozzáféréssel történő digitális publikáció révén van lehetőség. Az időszaki kiállítás digitális lenyomata beágyazható a tartalomszolgáltató weboldalába, de megjelenik az Időszaki Kiállítások alkalmazás aggregációs felületén is, tágabb kiállítási kontextusban.

Az Időszaki Kiállítások alkalmazás –az intézmény típusától függetlenül– bármilyen típusú kiállítás digitális archiválásra hatékony megoldás. A MúzeumDigitár nyilvántartó- és gyűjteménykezelő rendszert használó múzeumok számára azonban lehetőség van a saját digitálisan nyilvántartott tárgyaik átvételére, így a kiállítás archiválási folyamata felgyorsítható.

Felhasználók

Hamarosan elérhető lesz

Lépjen velünk kapcsolatba!

Elérhetőségek

Hírlevél