HŐ- ÉS PÁRA MONITORING

Raktárakban és kiállítóterekben elhelyezett műtárgyak védelméért

Termékleírás

Az alkalmazás a MúzeumDigitár gyűjteménykezelő rendszerére épülő, a múzeumi állományvédelemi feladatok ellátását támogató megoldás, amely segítségével a felhasználó múzeum a raktáraiban, kiállítótereiben uralkodó hő- és páraviszonyokat monitorozhatja és káresemény esetén időben beavatkozhat.

Működési elv

A MúzeumDigitár gyűjteménykezelő rendszerben nyilvántartott tárgyak tárolási helyéhez a felhasználó múzeum megadja az elvárt ideális hőmérséklet és páratartalom értékeit. Ezekhez a megadott értékekhez a kihelyezett hő- és páramérő szenzor folyamatosan friss adatokat rendel. Az aktuális mérési értékek a gyűjteménykezelő rendszerben nyomon követhetőek, így a távolból is ellenőrizhetjük a tárolási helyeken uralkodó hő- és páraviszonyokat. Amennyiben a mért értékek egy megadott százalékban eltérnek a raktár számára előírt értékektől, akkor a rendszer figyelmeztető e-mail-t küld a múzeum által beállított felhasználónak.

Kinek ajánljuk?

A rendkívül költséghatékonyan telepíthető és alacsony fenntartási költségekkel működtethető Hő- és páramérő rendszer használatát nemcsak modern felújított raktárokban, kiállítóterekben ajánljuk, hanem a régebbi, vagy átmeneti raktárokban is, ahol a műtárgyak állagmegóvása különösen nagy kihívást jelenthet és az esetleges káreseménynek, mit például penészesedés, beázás, csőtörés, ablak betörés stb. gyors észlelése kiemelten fontos.

Felhasználók

 

Lépjen velünk kapcsolatba!

Elérhetőségek

Hírlevél